Ko'ya 2004'te başladım. O zamanlar lisedeydik haliyle premium filan hak getire ama kendi kendimize itemdir leveldır kasabiliyorduk para harcamadan. Sonra oyun full paytowine döndü, kendi ekonomisini oluşturdu. Tabi bütün buları çok uzun sürede biriktirdiği oyuncu havuzu sayesinde yaptı. Şu an her geçen gün oyuncu kaybediyor. Sıfırdan yeni oyuncu çekme ihtimali sıfır.
Nowa yine görece free to play diyebiliriz. Bazı kusurları olsada oyun genel olarak güzel dizayn edilmiş yeni oyuncular için potansiyeli yüksek. Fakat eminim oyun geliştirme ve planlama aşamasında kimse 300-400 cihaz(?) ile slotların 3 5 kişi tarafından kapatılacağını tahmin etmemiştir. Ben gb almadan sadece premium alarak item dizmek , o heyecanı yaşamak istiyorum ama slot yok bunu yapabilecek. Bir iki ay daha denerim, düzelmesse bırakırım. Oyuncu kalmayınca artık itemleri kendi aralarında al ver yaparlar. Oyunda tarihin tozlu sayfalarına gömülür.
Bunları yapıcı geri bildirim olarak yazıyorum, zira oyunun düzelebileceğini düşünüyorum. Yönetim olarak bu konuda ayrı bir başlık açıp oyuncalara oyunun nasıl düzelebileceğine fikirlerini alabilirsiniz. Tabi sadece ip sınırı gelsin ağbi demekle değil. Daha detaylı bir plan olarak insanlar düşüncelerini paylaşır, ilginizi çeken, aklınıza yatan, uygulanabilir bulduğunuz fikirlerin sahiplerinede ufak hediyelere verebilirsiniz (elmas, pre vs). Bu sayede oyuncular oyunu daha fazla sahiplenir ve oyun doğrudan kullanıcılardan aldığınız geri bildirimler doğrultusunda daha hızlı gelişir.
Benim aklıma gelen ne kadar yapılabilir tabi bilmiyorumda. Aynı ipden bağlanan cihazlar için drop ratelerin ve explerin düşürülmesi. Mesela aynı ipde 100 cihaz var. Normalde 100k exp alacağın mobtan sadece 1k exp alıcaksın coinde aynı şekilde olucak drop rateler vs de aynı şekilde düşürülebilir. 5 cihaz varsa normalde alcağı expin coinin yüzde yirmisini alıcak. İtem drop ratelerde aynı oranda düşecek.
Backend tarafında aynı ipden online kac hesap var sorgusu yapılır her dakika. Sonrasınde o hesapların drop rate, exp ve coini bir çarpan ile düşürülür. Her dakika bu güncellenebilir. Tabi aynı networku paylaşıp oynayan insanlarıda düşünmek gerekir derseniz aynı ip den 2-3 hesaptan fazlası online olduğunda yapılabilir bir diğer seçenek olarak.
Bence fena fikir değil bir düşünün derim. Bir beklentim olduğu için yazmadım bu arada. Oyunu sevdim umarım düzelir bizde keyif alarak oynarız diye yazdım.