Merhaba
Oyunu seven ve oyunu uzun zaman daha oynamak isteyen bir user olarak oyun yönetimini eleştirmek istiyorum.
1.Ben oyuna başladığımda 800 TL den gb satın alıyordum. Şuan geldiği durum ortada. Gb oyun yönetimini ilgilendirmez. Ama oyuna olan talebi bir nebze temsil eder. Buradan oyuna yatırım yapacak oyuncu miktarında düşük olduğu varsayılabilir. Savaş haritasında farm atan birisi olarak bu durum gözlede görülüyor.Peki bunun sebebi ne ? Sebebi ;
Multi hesap para kasanların her ay premium alması oyun yönetiminin hoşuna gidiyor. Onları kaybetmek istemiyor. En basit örneği kaç defa oto atak yapmanın daha pahalı olması gerektiğini yazdım. Bu benim için bir maliyet iken ben istiyorum ama oyun yönetimi istemiyor. Çünkü farm hesaplarını kaybedecek. Peki bu farmerları kim besliyor. Bizler. Bireysel oynayan biraz farm biraz pk atan real userlar.
Eeee bizde de sayı azalıp para bitince farmerlar bırakma sürecine geldiler.
2. Bireysel bir oyuncu gelişmek için farm atması lazım. Savaş haritası hariçi haritalar full dolu. Boş yer yok. Np isteyen bir 4. sunucu yapıldı ama aylardır istediği np değeri aynı. Savaş haritasında başından ayrılmadan farm attığını düşünelim. Reaper shade dagger pazarlarda para ediyor mu ? Reaper ın para etmediğin bir yerde holy yazmam komik olur herhalde. Bunları afk olarak kasan dünya hesap varken bunlar nasıl para edecek. Savaş haritasında öle öle item düşürmeye çalışıyorsun oda para etmiyor. Bu durumda bireysel oyuncu ne yapıyor, doğal olarak oyundan soğuyor ve düşüyor.
Neticeye gelirsek;
Bu kadar güzel bir oyun, oyun yönetimin sürdürebilirlik yerine anlık sıcak para politikası yüzünden kan kaybediyor.
Doğru veya yanlış benim önerim.
Oto atak elmas değeri artırılması. Bu sayede bir slota fazla fazla hesap bırakılmasının önüne geçilmesi. Slotlarda itemli hesapların farm atabilmesinin sağlanmasını sağlar.
(Not: Market mana ve can potu maliyetlerinin aynı olması saçmalık ve warrior lara haksızlık. Mana 200 elmas ise can 100 elmas olmalı. Npc fiyatları aynı değil ama market fiyatları aynı. Warriorlar can potunu çok kullanıyor ve pahalıya geliyor.)
Camp1 camp2 camp3 ve camp4 ün np sıralamasına göre aralıkları alınması. Örneğin
Camp1 herkese açık.
Camp2 np sıralaması ilk 3000.
camp3 np sıralası ilk 10.000.
Camp4 np sıralaması ilk 20.000 misal rakamlar.
Camp lar arasında drop bonus farkı olması.
Camp1 0
camp2 yüzde 30
camp3 yüzde 20
camp4 yüzde 10 gibi
Bu veya benzeri çalışma yapılır rekabet artırılırsa, farm hesapları azalır ve düşen itemler para etmeye başlarsa oyuncular daha mutlu olacak ve kalıcı olacaklardır.
İyi çalışmalar.