Clan savaşları 48 vs 48

*Daha önce denenmemiş birşey olduğu için nasıl bir etki oluşturacağını ve nasıl geri dönüşler alınacağını bilmiyorum ama bunu öğrenmek ilk turnuva geçici bir event olarak 1 ay süreyle düzenlenebilir. Varsayımlarımla kafanızı açmaya hiç gerek yok, geçici bir event olursa herhangi olumsuzluk yaşanmayacaktır muhtemelen.

İlk olarak bu oyunun zemini çok oyunculu savaş alanları üzerine kurulmuş yani oyunun tabiatına aykırı bir durum yok.

8 vs 8'ler bdw&jr, 48 vs 48'lerde CZ PK'sıdır. Niye bugüne kadar yapılmamış anlam veremiyorum.

Şuan klan olmanın bir amacı yok, daha doğrusu tamamlayıcı bir amacı yok. Bazen CSW'ler oluyor onun için 1 saatlik ittifaklar kurulup etkinlik sonunda hemen dağılıyorlar. İşte bu durumun kalıcı hale gelmesi için oyunculara birleşmeleri için bir amaç vermek gerekiyor.

Bu etkinlikten doğacak sonuçlar hakkında varsayımlarım şunlar; klanların günlük online oyuncu sayısı 2 parti ve üzeri olacak, CZ de bu şekilde 2 partiyle PK'ya çıkan 8-10 tane klan vs turnuvası sebebiyle birbirine diş bilemiş klan olunca rekabet daha cekişmeli olacak, rekabet video paylaşım platformlarına da yansıyacak, muhabbet olacak, PK daha keyifli hale gelecek. Klanlar sürekli sıcak temas halinde olacağı için daha samimi bir oyun ortamı olacak. Tiktoktaki yüzlerce yorumluk tartışmaları ve birbiri ardına gelen göndermeli videoları şimdiden görebiliyorum.

Bu oyun yalnızken çok sıkıcı, birçok yalnız ve ne yapacağını, hangi klana gireceğini bilmeyen oyuncu var. Ben Chillout'u sadece asas klanına dönüştürdüğümde yalnız olan her asas oyuncusu, yeni başlayan veya klanından ayrılan, nereye gelebileceklerini biliyorlardı. Bu sayede çokta güzel bir ortam kurmuştuk.

Klan VS'lerinin bu oyuna renk katacağından neredeyse eminim ama işte ben rasyonel bir adamım elimde kişisel deneyim ve gözlemden başka bir veri yokken öyle olacak, böyle olacak şeklinde net konuşamıyorum. Bu sebeple geçici bir event olarak, hemen dağiĺmalar olmamasını sağlayacak şekilde denenip sonuç gözlemlenirse daha iyi olur.

*bu arada bu oyunun tabiatında 1 vs 1 veya 8 vs 8 gibi şeyler aslında yok, 8 vs 8'ler bdw&jr gibi etkinlikler olarak sonradan eklendi. Normalde oyun çok oyunculu savaş alanları üzerine kurulu, klan üye sayısının o kadar olması da bu yüzden.

Attachments

• Screenshot_20260112_064357_TikTok.jpg
    Screenshot_20260112_064357_TikTok.jpg
    2.4 MB · Views: 3
Benimle az çok oynamış kişiler bilir ben hiç vs atmıyorum çünkü oyunun tabiatında böyle birşey yok, oyuncuların kendi uydurduğu birşey ve haliyle uydurma kuralları var. Onu kullanma bunu etme, 8 vs 8 lerde de genelde kurallar oluyor. Karakterlerin sahip olduğu bir özelliğini kullanamaması anlamsız geliyor, konuyu şuna bağlayacağım, her karaktere verilen avantajlar, dezavantajlar ve yetenekler çok oyunculu savaş alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmış. Savaş alanında da kural felan olmaz, elindeki herşeyi kullanırsın. Önemli olan tek şey hayatta kalmaktır.